COL·LABORADORS

Clara Fiol Dols

Clara Fiol Dols és cantant, compositora i poeta mallorquina. Va finalitzar els seus estudis de Cant jazz al Taller de Músics de Barcelona i forma part del grup Marala. Ha publicat els poemaris Miloques i Rabasses (2018) a l’Editorial Documenta Balear i Còrpora (2022) amb AdiA Edicions.

Jeroni Mas Fiol

Jeroni Mas Fiol (sa Casa Blanca, 2002) és estudiant de Filologia Catalana i Filologia Hispànica. En el terreny poètic, ha participat en diversos recitals, arreu dels Països Catalans, i ha publicat Castigar la fera (Viena Edicions, 2023, V Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra). També, comenta novetats literàries al pòdcast n’hi n’hi.

Salvador Llinàs

Salvador Llinàs (ses Salines, 1985) presenta tot una diversitat de col·leccions que l’acompanyen al llarg de la seva trajectòria, on es desfà entre la fotografia, la pintura i el disseny.

Les seves expressions artístiques han estat exposades a distintes parts: Mallorca, Barcelona, Madrid, Estocolm, Londres, Viernhem… Ha participat en diverses ocasions a les més conegudes nits de l’art mallorquines (Palma, Campos, Felanitx, Porreres, Bunyola, etc.).

Marina Cánovas

Després de llicenciar-se en Belles Arts per la Universitat de Barcelona va formar-se en fotografia professional al CEF Mallorca. Des de llavors ha participat en multitud d’exposicions arreu de Mallorca, Catalunya i França, i ha guanyat diversos premis de fotografia. Tot plegat combinat amb la seva tasca com a professora d’art i de fotografia professional al Centre d’Estudis Fotogràfics de Mallorca. L’art per a ella és un espai de confrontació, dissecció i anàlisi, transformació i catarsi. Sempre gira entorn de processos vitals i de metamorfosi, és per això que la mort i l’absència són una constant a les seves obres. Actualment, està treballant sobre la segona part de la sèrie «Projecte Voyeur», i investigant amb altres llenguatges artístics com la performance i la instal·lació.

Vicent Pallarès Pascual

Vicent Pallarés Pascual (Castelló de la Plana, 1981).

Mota

Dibuixant de còmics, il·lustrador i dissenyador gràfic. Després de molts anys compaginant treball de subsistència amb nombroses experiències laborals com a freelance, en 2020 comença a publicar per a una editorial estrangera i s'obre així el seu camí com a autor professional. Actualment, treballa i practica l'art seqüencial a temps complet.

Robert Campillo

Dibuixant de gargots des de ben petit, inventava històries que transformava en còmic a la sala d'estar de la seva padrina. Allà hi va descobrir la seva passió a través d’unes enciclopèdies il·lustrades al racó d'una prestatgeria. Va ser llavors quan li va venir el desig d’aprendre a dibuixar. Va tenir la sort de llicenciar-se en Belles Arts, on l'adquisició de coneixements amb l’entorn de l'art, la il·lustració i l'animació eren infinits. Li agrada la seva feina i jugar a aprendre contínuament.

Adrià Mame

A n’Adrià Mame el que més li agrada és pintar, encara que toca moltes altres disciplines artístiques. El que fa normalment és dibuixar per avorriment al seu quadern i després passa tots aquests dibuixos a pintura, generalment a quadres de gran format. Les seves obres giren entorn de l'absurd i el grotesc, fent una caricatura de la realitat.

Llucia Serra Ferre

Llucia Serra Ferre (Eivissa, 1992) és graduada en Llengua i Literatura Catalanes. Es considera manacorina d’adopció, perquè hi viu des del 2018.

Quan no fa classes de secundària ni prepara la tesi doctoral, es dedica a activitats creatives: col·labora en l’elaboració del joc de taula Iràs i no Tornaràs, llegeix i escriu poesia.

Irene de la Torre Perelló

Irene de la Torre Perelló es dedica professionalment a la seva gran passió: traduir. Des de 2014 és traductora freelance, i combina la traducció editorial i literària amb la de tota mena de textos del neerlandès, anglès, francès i català al castellà. Arran de la seva tasca traductora li va començar a atreure la idea de començar amb la seva pròpia creació literària, i actualment escriu, escriu i escriu, confeccionant així la seva primera col·lecció de relats.

Marga Coll

Va néixer a Consell, Mallorca, l’any 1983. És economista i treballa al departament financer d’una agència de viatges en línia. Ha realitzat cursos d’escriptura a l’Ateneu Barcelonès i, d’ençà de l’any passat, participa en un taller d’Escriptori Compartit. Va ser quan va sortir de la universitat, desil·lusionada amb la seva primera feina i amb el món dels adults en general, quan va sentir la necessitat d’escriure. D’ençà de llavors ha escrit conte i novel·la.

Cati Cànoves

Cati Cànoves neix a Can Lliro l'any 1983, quan encara era un forn. Llicenciada en Belles Arts per la UB el 2006, ha fet nombroses exposicions individuals i col·lectives de pintures de diferents estils que tracten temes tan diversos com el paisatge, els monstres, la ciutat, l'atzar, etc., qüestions que explota també amb la docència d'art a secundària, entesa com una forma d'activisme social.

Pere Sales Mascaró

Pere Sales Mascaró va néixer a Algaida el 26 de gener de 1969. Un poc embambat, va aprendre a llegir a toc de bescollades amb l’ajuda inestimable d’una monja. Va passar de llis per l’educació obligatòria i, anys després, va renéixer com a agitador local. Casat per l’Església i amb dos fills, aprèn a viure per moments fent coses ordinàries que són necessàries. Des de fa un temps escriu a les xarxes socials talment un pelador d’ametles. 

Joan Tomàs Martínez Grimalt

Es dedica a la poesia, a la dramatúrgia, al guió i a tantes altres formes d’escriptura. Ha tastat la docència, però ara s'estima més anar a lloure. De moment, ha publicat Els Jorns (2008), Proètica dels plaers (2009), Obagues i solanes (2016) i Epigramari (2021).

Toni Galmés

Llicenciat en Belles Arts i Doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Des dels inicis de la seva carrera ha compaginat la seva feina d’il·lustrador amb la docència universitària. Ha alternat les seves col·laboracions en sectors com el cinema, la publicitat i la premsa, de les quals destaquen algunes campanyes d'Òmnium Cultural i diverses creacions per a la revista Cavall Fort.

Autor i il·lustrador de sèries com On és l’Estel·la? (Ed. Camanegra) o d’àlbums com La Treva (La Galera) o Mare, d'on venen els infants (Disset Edicions i guanyadora del Premi Mallorca de Literatura Infantil 2020). Ha il·lustrat també el Calendari Folklòric de Mallorca (Fundació Mallorca Literària i Saïm edicions). Actualment, treballa fent còmics per al mercat francobelga amb les editorials Delcourt i Dupuis.

Pere Bergas Llabrés

És de Sencelles, nascut a 1980, i va viure a Palma fins a la vintena d’anys. És llicenciat en Filologia Catalana i docent. I té noció d’escriure com un joc creatiu d'ençà que es fabricava els seus propis còmics de nin. Des d’aleshores, amb alguna intermitència, l’escriptura de relats, poemes i textos dramàtics sempre l’ha acompanyat. Escriure el fa feliç; així de fàcil és la seva relació amb el que escriu.

Adriana Nicolau

Adriana Nicolau és investigadora, crítica i escriptora. Doctora per la UOC amb una tesi sobre teatre contemporani i feminismes, actualment fa recerca sobre teatre i teoria dels afectes a la UB. Escriu crítica teatral a El Temps de les Arts i Red escénica, i ha publicat textos breus de creació a revistes com Cavall Fort, Reduccions i Alga.

Miquel Caldentey

Miquel Caldentey és artista gràfic multidisciplinari, graduat en Belles Arts i format en disseny gràfic i animació. Resideix a Manacor, on és professor de l'acadèmia Multivers Creació, que va obrir el setembre del 2021. Està especialitzat sobretot en il·lustració, sense deixar de banda altres disciplines com la pintura o l'street art. Les formes abstractes i el color són uns dels elements que ara mateix caracteritzen la seva obra. També va treballar uns anys com a colorista de storyboards a Barcelona. Actualment, combina la feina de professor amb els encàrrecs d'il·lustració i disseny, i projectes propis de diferents característiques.

Maria Líquens i Flors

Na Maria viu a Ruberts. Hi ha dies que és poncella replegada —arrufada i closa en si mateixa. D’altres, molsa que s'enfila tronc amunt, liquen que s’escampa sobre teules i rocam. Llavors li agafa la dèria de sucar les hores i en fa textos, dibuixos, ceràmiques, fotos, escales i sacs d’exsecallada d'acàcia i de pi.

Cati Belmar

Cati Belmar va néixer un 17 de desembre de 1995 i es va criar a Sencelles, un petit poble del Pla de Mallorca. Està interessada en l’evolució de la vida i la seva manera d’expressar-ho a través de la creativitat, cosa que la duu a despertar un interès per l’art.

Share by: